بهترین نمک خوراکی کدام است؟
یکی از مهم ترین مواد ضروری برای پخت هر غذایی نمک است.
انواع نمک خوراکی
- نمک کوشر
- نمک خوراکی یا نمک یددار معمولی
- نمک دریا
- نمک گل دریا
- نمک صورتی
- نمک سیاه
- نمک آبی
نمک کوشر
نمک کوشر دانه درشت است، که از رسوبات سنگ نمک بدست می آید، میزان تصفیه آن کم است، در نتیجه کلرید سدیم خالص است.
این نمک برای پخت و پز مناسب نیست، اما میتوانید، با استفاده از آن گوشت و مرغ را مزه دار کنید.
نمک خوراکی
نمک خوراکی که اکثر افراد از آن استفاده میکنند، فرآوری و تصفیه میشود، به خاطر همین در حین فرآوری مواد معدنی آن از دست میرود و به آن ید و برخی مواد افزودنی اضافه میکنند.
این نمک صرفا برای طعم دادن به غذا استفاده میشود و خواصی ندارد.
نمک گل دریا
نمک گل دریا گران ترین نوع نمک است، که به طور دستی از حوضچه های نمک برداشت میشود.
نمک گل دریا برای سفره مناسب است و بهتر است، در حین پخت استفاده نشود، بلکه موقع سرو غذا استفاده شود.
نمک دریا
همان طور که از نامش پیداشت، از تبخیر آب دریا بدست می آید، فرآوری و تصفیه میشود، اما میزان تصفیه آن از نمک خوراکی کمتر است و نسبت به آن مواد معدنی و خواص بیشتری دارد.
ظاهر اصلی آن نامنظم است و به صورت بلورهای ریز و درشت است، برای تزئین مناسب است، اما برای استفاده در غذا باید آسیاب شود.
نمک دریای سلتیک
نام دیگر آن نمک خاکستری است و برای کاهش فشار خون بسیار موثر است.
برای طعم دار کردن گوشت و مرغ، ترشی بسیار مناسب است.
بافت این نمک نامنظم و درشت است.
نمک پولکی
نمک پولکی شبیه پولک بافت ریز و پوسته پوسته ای دارد و شبیه پولک ماهی است.
این نمک باعث ترد شدن گوشت میشود و برای غذاهای گوشتی بهترین گزینه است.
نمک صورتی
یکی از پر خاصیت ترین نمک ها نمک صورتی است، که سرشار از سدیم و آهن است.
این نمک از کریستال های سنگ نمک مناطق هیمالیا استخراج میشود، این نمک نسبت به نمک های دیگر شورتر است و باید در مصرف آن رعایت کنید.
نمک سیاه
نمک سیاه که نمک کالا هم نامیده میشود، از سنگ نمک های آتشفشانی همیالیا و پاکستان بدست می آید.
این نمک سرشار از آهن، منیزیم، کلسیم است، این نمک علاوه بر طعم شوری، تند هم هست.
نمک آبی
رنگ آبی این نمک بخاطر مواد معدنی موجود در آن است، نمک آبی کمتر برای غذا استفاده میشود، بلکه بیشتر برای تزئین و چشم زخم بکار میرود.
اما کدام یک برای مصرف روزانه بهتر است و ضرر کمتری دارد؟!
به بیشتر نمک ها ید اضافه میکنند، چرا که ید یک ماده ضروری برای بدن و برای عملکرد تیروئید است.
به نمک ها در حین تصفیه افزودنی هایی اضافه میکنند، که مفید نیست و ممکن است، باعث بیماری هایی در بدن شود.
پیشنهاد ما به شما آن است، که نمک یددار تصفیه شده را کنار بگذارید و از نمک هایی چون نمک دریا و نمک صورتی و نمک کوشر استفاده کنید، چرا که سرشار از مواد معدنی هستند و برای بدن مفیدند.
مزایای نمک صورتی
- کمک به هضم غذا
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- سلامت دهان و دندان
- رفع التهاب گلو
- از بین بردن عفونت های دستگاه های گوارش
عوارض مصرف بیش از حد نمک
- کاهش عملکرد مغز مخصوصا در سنین بالا
- فشار خون بالا
- ایجاد سنگ کلیه
- پوکی استخوان
- تشنگی زیاد
نظرات: