پودر نیمه آماده نان کتوژنیک یا به عبارت ساده تر کتو نان ترکیبی از آرد نارگیل و بهبود دهنده می باشد .
این محصول بسیار کم کربو هیدرات بوده و برای رژیم های غذایی مانند کتوژنیک ، لوکرب و پالئو کاملا مناسب است .
این نان کتویی ساده و خوشمزه برای ورزشکارانی که تمایل به مصرف کربو هیدرات ندارند نیز قابل استفاده می باشد .
پودر نیمه آماده نان کتوژنیک (ketoIran) حاوی فیبر و انرژی بسیار بالا می باشد .
مقدار پروتئین موجود در این محصول در حد متوسط و کربو هیدرات غیر فیبری آن بسیار اندک است .
این پودر نان تهیه شده از آرد نارگیل فاقد هر گونه مواد افزودنی غیر مجاز مانند مالتو دکسترین ، نشاسته ، آسپارتام ، آسه سولفام و ساخارین می باشد .
شما به راحتی می توانید از این پودر نان نیمه آماده برای تهیه خمیر پیتزا ، نان باگت و نان صبحانه استفاده نمایید .
جدول ارزش غذایی در 100 گرم از نان آماده به شرح زیر می باشد :
کالری : 235/4 کیلوکالری.
کربو هیدرات کل : 11/3 گرم.
فیبر : 7/7 گرم.
پروتئین :12/8 گرم.
چربی :16/6 گرم.
چربی اشباع :4/3 گرم.
کربو هیدرات خالص :11/3 گرم.
عملکرد رژیم غذایی کتوژنیک به این شکل است که شما کالری بیشتری را از پروتئین و چربی بدست خواهید آورد.
به عبارت دیگر کربوهیدرات خیلی کمتری را مصرف کنید.
به یاد داشته باشید که شما در رژیم کتوژنیک باید بیشتر کربوهیدراتی که هضم آنها آسان است مثل شکر،انواع نوشابه ، انواع شیرینیها و البته نان سفید را بصورت کامل حذف نمایید.
به این موضوع دقت داشته باشید که در حالت طبیعی سوخت مورد نیاز جهت تامین انرژی بدن ما از کربوهیدراتها حاصل می شود.
اما در رژیم غذایی کتوژنیک شرایط این چنین نیست.
در این رژیم سوخت مورد نیاز بدن از ذخایر چربی و در صورت لزوم از پروتئین تامین می گردد.
در حقیقت استفاده از بافت چربی ها به عنوان سوخت، موجب کاهش چشمگیر وزن میشود.
بیس و اساس رژیم کتوژنیک بر کاهش یا قطع کردن مصرف کربوهیدرات می باشد مواد غذایی کربوهیدراتی مثل فرآوردههای قندی، نشاسته ها، انواع برنج، نان و…
در عوض مصرف پروتئین و چربی تا جای ممکن افزایش پیدا می کند.
توجه داشته باشید که در رژیم کتو باید روزانه کمتر از 40 گرم از کربوهیدراتها را مصرف نمایید، در نهایت انرژی بدن شما (قندخون که بدن میتواند سریع مصرف کند) تمام خواهد شد.
این فرآیند معمولا چیزی بین 3 الی 4 روز زمان خواهد برد.
سپس بدن ما جهت تامین انرژی شروع به شکستن پروتئین ها و چربی ها میکند که میتواند به کاهش وزن ما کمک بسزایی کند.
برای تهیه این نان کتویی خوشمزه در ابتدا باید 25 گرم آب ولرم را با 1/5 گرم شکر (شکر توسط مخمر مصرف می شود )ترکیب نمائید .
سپس 8 گرم مخمر را به ترکیب آب و شکر اضافه نموده و درپوشی روی ظرف قرار داده و اجازه دهید که مخمر تولید گاز کند .
در این فاصله تعداد 4 عدد تخم مرغ را با 5 گرم سرکه و 35 گرم کره ذوب شده به مدت 2 دقیقه با دور تند همزن خوب مخلوط کنید .
سپس دور همزن را متوسط کرده و بسته 100 گرمی پودر نان را در طی چند مرحله به مواد اضافه نموده و به مدت 90 ثانیه هم بزنید .
بعد از این مرحله خمیر مایه را نیز به مواد اضافه نمایید و به مدت 30 ثانیه با دور کند همزن خوب ترکیب نمایید .
از آنجایی که خمیر بسیار چسبنده است بهتر است دستتان را با کمی آب خیس نموده و چانه های متوسطی را به دلخواه از خمیر بردارید .
برای تخمیر و افزایش حجم نان ها چانه ها را به مدت 30 تا 40 دقیقه به محیطی نسبتا گرم ( حدود 40 درجه ) و مرطوب منتقل کنید .
در پایان نانهای حجیم شده را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرارد دهید و بعد از مدت زمان 20 الی 25 دقیقه نان کتوژنیک خوشمزه شما آماده است .
نوش جان